povídka » Transit
hodnotilo: 8
80%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku

Johanna Sinisalo

Transit

Kategorie: fantaskní

Komentáře:
idle  | **** 08.06.2016 22:20

Záznam výpovědi zadržené smažky, kluka, který se nachomýtl k hodně podivnému výstřelku jedné údajně autistické dívky. (Přišlo mi, že s tím autismem se tam nakládá dost volně, ale koneckonců jsou to jen názory zúčastněných a co my víme, jak to bylo ve skutečnosti.)

quinnet  | ***1/2 30.08.2018 14:19

Zaujímavá poviedka, ktorej dej sa postupne dozvedáme pomocou policajných výsluchov. Hlavný svedok je nespoľahlivý mladík na šikmej ploche a nič nechápajúca ošetrovateľka. Zvolený spôsob rozprávania je nepochybne zaujímavý a ozvláštňuje príbeh, ktorý by inak dieru do sveta neurobil.

Gaarq  | ***** 30.06.2019 10:10

takovéhle podivnosti jsem měl vždycky rád. žádné extra vysvětlování a natahování, poeticky-šíleně-podivný příběh. po formální stránce mě zaujal kontrast mezi hovorovou řečí ze záznamu výslechu a strojenou zdeúřední řečí oficiálního zápisu výslechu. protože jsem se kdysi finsky učil, ta hovorová část musela být maso. samotný příběh je skoro typický pro tento druh příběhů – normální lidé jsou konfrontování s něčím, co jde mimo jejich úvahy o neobvyklém, ano, na neobvyklé by měli být zvyklí – policajti, smažka i ošetřovatelka, ale tohle bylo ještě někde úplně jinde. trošku mě mrzí ta prvoplánová aktualizace v chování niny, ale je to sinisalo, tak se to dalo čekat ;)



WebArchiv - archiv českého webu