povídka » Čarodějná kolébka
hodnotilo: 8
54%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku

Leena Krohn

Čarodějná kolébka

Kategorie: fantaskní

originální název: Noidan kätkyt
originál vyšel: 1992

Komentáře:
idle  | *** 08.06.2016 22:27

Od Leeny Krohn už jsem něco přečetla, takže tuším, co čekat: ne nabitý děj ani třeskuté pointy, ale spíš vykreslené momenty, drobné postřehy a zamyšlení. To platí i tady.

quinnet  | *** 04.09.2018 09:23

Poviedka je na naše pomery dosť mimo žánru, je do veľkej miery filozofická, zameraná na hľadanie samého seba a niečoho, čo by nahradilo existenciu Boha či nebodaj entropie. Komunikácia z duchmi zlyháva takže čo môže byť lepšie ako sa zašiť do jutového vreca a zavesiť na noc na hák v suteréne. Text nie je ťažký na čítanie ani nie je dlhý, autorka ovláda svoje remeslo, takže vlastne tomu ani niet čo vyčítať. Len sa strafiť do momentálnej nálady čitateľa.

Gaarq  | *** 01.07.2019 11:30

hledačská povídka, která ve mně nedokázala vybudit ty správné emoce a představy. líbí se mi autorčina střízlivost a nadhled, i když třeba kontrast s manželem hlavní hrdinky je takový moc tuctový, ale samotné obrazy hledání sebe sama na mě nefungovaly. často nebyly ani originální (zrcadlo), ani přesvědčivě podané (čarodějná kolébka), i když obrazovou fantazii autorka má a její úsporný styl je dobrý.



WebArchiv - archiv českého webu