povídka » Zatanči elegii
hodnotilo: 17
52%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Julie Nováková

Zatanči elegii

Povídka vyšla i pod názvem:
Zatanči elegii, svou vlastní
(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

Komentáře:
idle  | *** 02.06.2018 18:44

Zase jedna kočovná společnost, tentokrát jsou hlavní osoby přímo její součástí. Při jejich tanečních představeních diváci i vystupující použijí určité drogy, které je naladí na stejnou vlnu a umožní mnohem intenzívnější prožitek. Jádro příběhu je ale někde jinde, mezi lidmi – vztahy partnerské a rodinné, dávné sliby, dávné tresty.

Madam Brbla  | *** 25.05.2019 08:10

Umělecký prožitek ve formě tance, (ne)svoboda a podoby lásky. Být mladší (mnohem mladší) pravděpodobně by mě povídka dokázala překvapit, ale v současném věku mohu jen pokrčit rameny a říct si: „Ve všech ohledech průměr.“ Za decentní protitotalitní klovnutí mírně nadhodnotím. 55%

quinnet  | *** 21.03.2024 14:40

Vo víre tanca, drôg, lásky a nádejí. Pomerne ťažká téma na spracovanie do krátkej poviedky. Príbeh bol vyrozprávaný skratkovito a ostal vo mne pocit, že to celé potrebovalo pred vydaním ešte trochu vyzrieť. Ale v globále bežnej tvorby žiadna katastrofa.



WebArchiv - archiv českého webu