povídka » Hladové dcery lačných matek
hodnotilo: 27
62%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku

Alyssa Wong

Hladové dcery lačných matek

Kategorie: horor

originální název: Hungry Daughters of Starving Mothers
originál vyšel: 10/2015

Komentáře:
Polinius  | **1/2 09.10.2016 21:40

Oceňuji, že autorka napsala povídku, která se odehrává opravdu v 21 století. Oceňuji, že to není příliš dlouhé. Ale nějak jsem nepochopil, proč byla povídka nominovaná na tolik cen. Asi bisexuální tématika v USA frčí a v povídce je nějaké skryté téma, která jsem nepochopil. :(

quinnet  | *** 05.01.2017 09:34

Táto poviedka vo mne príliš nezarezonovala. Autorka sa určite snažila podať vampírske téma originálne, ale celkový dojem bol veľmi sterilný – nedostavili sa žiadne emócie ani podnet na rozmýšľanie.

jasonix  | **** 27.01.2022 19:18

Obsese ošklivostí a zlem je autorkou dovedena ad absurdum. Jen nevím, jestli její materializaci nazvat digestivní nebo spíš disgustivní. :-) Autorka nezapře, že je absolventkou workshopu Kelly Linkové. Psát tedy opravdu umí. Nehledě na „módnost“ vlny LGBT hrdinů, je to příběh „ženský“, kde jde o vztahy … a muži jsou jen články určitého řetězce (jehož specifikací bych už příliš spoileroval). Nechápu jak to autorka udělala, ale text působí křehce i robustně zároveň, je v něm závan upírských story i cosi z duchařiny, ale přitom je na hony vzdálen gotickým hororům. Taková nádherná hnusota. :)



WebArchiv - archiv českého webu