povídka » Měkká konstrukce se západem slunce
hodnotilo: 13
78%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Philip Fracassi

Měkká konstrukce se západem slunce

Kategorie: horor

originální název: Soft Construction of a Sunset
originál vyšel: 10/03/2017

Komentáře:
BorgDog  | **** 14.12.2018 20:19

Začínám zlehka: Spíš SF či fantasy, než hororovou povídkou, která by vypadala moc pěkně jako epizoda Krajních mezí, Zóny soumraku nebo Akt X. Krátké, atmosférické, s pointou, byť lehounce předvídatelnou. Pozor na přání mít nějakou tu paranormální schopnost – mohlo by se vám taky vyplnit…

Lucc  | **** 28.02.2021 16:15

Ze začátku jsem se chytal za hlavu, co to má být za haluz, ale nakonec se z toho vyloupla opravdu pěkná přiměřeně děsivá, byť předvídatelná věc. Předvídatelnost nemusí být vždy na škodu.
Lituji překladatelé za trýzeň, jak přeložit název. Asi bych na jeho místě zvolil úhybný manévr jako třeba Plasticita nebo tak něco, ale není to špatně ani tak, jak to je.

EDIT: Název je přeložen záměrně takto, protože odkazuje na Dalího obraz, což jsem jako neznalec umění netušil. Překladatel o tom má poznámku na konci knihy.

quinnet  | **** 03.01.2024 16:07

Začiatok zbierky je viac ako obstojný. Zúfalý telefonát kamaráta odštartuje príjemne desivý pohľad na dávne želanie, ktoré sa stalo skutočnosťou.



WebArchiv - archiv českého webu