povídka » Oltář
hodnotilo: 14
81%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Philip Fracassi

Oltář

Kategorie: horor

originální název: Altar
originál vyšel: 08/04/2016

Komentáře:
BorgDog  | ****1/2 14.12.2018 20:27

Tohle už JE horor, Armageddon urvaný ze řetězu ve veřejném bazénu. Už úvodní polovina, kde se skoro nic neděje a jenom se to zvolna připravuje, je vynikající. Fracassi má talent, vykreslit výborně dětskou psychiku, a také věci optimálně „časovat“. Řada komentářů nicméně „Oltář“ srovnává s Kingovým „Prámem“, na který dle mého přece jen nemá. Právě masovost dění je určitou slabinou, kdy se prostě vytrácí přesvědčivost, a čtenář si spíš klade otázku, co se bude dít, až tam dorazí policie ten bordel uklidit. Ale i tak, jasných 90%.

Lucc  | ***1/2 15.03.2021 22:57

Vidím, že nejsem jediný, koho napadl King. Postavy fajn, autor si libuje stejně jako jeho vzor v osobních a osobnostních drobnustkách, pár epizodek zůstane správně hororově nedokousnutých (co se stalo v šatně), ale ten námět je prostě jen tak hozený, že se nemohu ubránit dojmu, že se Fracassimu jen nechtělo vymýšlet pozadí a tak nám ho po lovecraftovsku prostě neřekl. Přesto pěkná práce a agorafobici si mohou hvězdu přidat. A lidé s fobií z veřejných plováren mají jasný tip do topu.

quinnet  | **** 03.01.2024 16:12

Príjemné teplé leto z pohľadu chlapca, túžiaceho sa schladiť na miestnom kúpalisku. Zlo ľudské aj nadprirodzeného pôvodu, všetko kulminuje v lenivom, hypnotickom tempe.



WebArchiv - archiv českého webu