povídka » Zloděj koní
hodnotilo: 14
76%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Philip Fracassi

Zloděj koní

Kategorie: horor

originální název: The Horse Thief
originál vyšel: 10/03/2017

Komentáře:
BorgDog  | **** 14.12.2018 20:29

Zajímavé hlavně v první polovině. Cesta s koněm ke kupci aspiruje na plný počet bodů, ovšem celé to ve finále jaksi vyšumí do podivné pointy, působící odtrženě od předchozího dění. Poprvé (ale ne naposled) jsem měl dojem, že autor zápasí se zakončením.

Lucc  | ***1/2 18.03.2021 12:34

Líbí se mi neotřelé nápady na místo nebo zápletku, i když provedení je potom více či méně klasické. Fracassi i ve třetí povídce potvrzuje, že v tomto umí. Když jsem viděl název povídky, říkal jsem si, zda to nebude nějaký westernový horor asi jako od Lansdalea, a ejhle, ona je to zcela aktuální věc. Zajímalo by mne, zda se to opravdu děje nebo si to autor vymyslel. Tak či tak základ je fajn. Méně už mi konvenuje, jak jak jsou na něm naskládány cihly samotné stavby povídky. Přesně jak píše Borg, bylo to jako plácání baroka na gotiku. První polovina je realistická s pronikáním mystéria (sloup, chlapec). Pak však dojede kurýr na místo určení a tam jakoby došlo na přepnutí do Kill Billa nebo tak něco. Není špatné ani jedno, ale je to jako to roubování slohů – málokdo to docení. Zloděj koní se četl dobře, ale k dokonalosti mu dost chybí.

quinnet  | **** 03.01.2024 16:17

Mne zmena tempa ku koncu nevadila, previazanosť s koncovou scénou bola zrejmá. Mexikánci sú naozaj zaujímavé postavy, ideálne pre kontroverzných hrdinov. Páčilo sa mi aj výborne opísané prostredie krajiny plnej rančov aj celková mystickosť príbehu.



WebArchiv - archiv českého webu