povídka » Skleněná květina
v Top10 1
hodnotilo: 50
63%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

George R. R. Martin

Skleněná květina

Kategorie: sci-fi

originální název: The Glass Flower
originál vyšel: 09/1986

Komentáře:
papuja  | *1/2 24.06.2009 21:48

Tak tohle mě od začátku vůbec nechytlo a díky tomu se asi stalo to, že mi uteklo v této povídce skoro vše. Četl jsem to jako bych to nečetl, změť jmen, názevů planet a bůhví ještě čeho. Takže se omlouvám těm, komu se tato povídka líbí, ale nějak to celý šlo mimo mě.

KainIX  | *** 24.12.2009 17:48

Martinova fantazie je neuvěřitelná. I krátkou povídku dokáže napsat tak, že má čtenář pocit, jako by měl autor dobře promyšlen celý vesmír a z něj popsal jen jeden malinký příběh. Povídka zavede čtenáře do světa, kde tělo je pouze fyzickou schránkou pro duši a kde lze tuto schránku vyměnit za jinou, když už příliš zestárne nebo když její majitel chce změnu.

BlackDawn  | **1/2 18.06.2010 06:40

Byť je z povídky cítit jasný Martinův rukopis, jeho melancholické nálady, krásná jména světů,zemí,lidí, bohužel tahle povídka mi přijde jen jako okrajovka. Po pár stránkách lze odhadnout jak to skončí, na mě je to moc přímočaré a vlastně téměř o ničem.Bohužel mi přijde, že si tu mistr trochu zamravokárčil, takže pro mě průměr.

Ruffy  | ** 09.01.2011 22:14

Tak tohle jsem nějak nepobral. Základní nápad s výměnou duší je mi asi jasný, ale nějak nerozumím tomu, co se tím Martin snažil říct – a právě proto se mi to moc nelíbilo. Třeba až to někdy budu číst podruhé, bude mi to dávat větší smysl.



WebArchiv - archiv českého webu