povídka » V Tiborově hradu z lepenky
hodnotilo: 10
74%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku

Richard Chwedyk

V Tiborově hradu z lepenky

originální název: In Tibor’s Cardboard Castle
originál vyšel: 10/2004

Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

 [6] Hyperion (editor) 30.05.2019 13:12  

@yerry[4]: Nikde v povídce není řečeno, že jsou sauříci z plastu. Ačkoli to na třetí povídce není patrné, neřekl bych, že je to série primárně určená mladším čtenářům, nikoli výhradně. V předchozích povídkách je hodně citelné téma zneužívání inteligentních tvorů určených stát se „hračkami“ atp.

 [5] Lucc 30.05.2019 11:58  

@yerry[2]: Promiň, nenapadlo mě to explicitně zdůraznit. Ano, povídky jsou o sauřících. Hodně emocí, 3 špetky patosu, ale tehdy se mi moc líbily, jak koneckonců ukazuje moje hodnocení a jeden koment. Vzpomněl jsem si na ně, když jsem četl tvůj koment. Nenapadlo mne, že autor napsal více prací na toto téma, ani mi nesepnulo jméno autora. Prostě pro mne takový příjemný návrat do minulosti spolu s lehkým wow momentem. Chápu, že tě neberou zas až tak. Primárně jsem chtěl jen přidat střípek informace.

 [3] Hyperion (editor) 28.05.2019 17:41  

@yerry[2]: Tahle série povídek nemusí sednout každému, nicméně by mě zajímalo, jak si přišel na to, že jde o plastové dinosaury? Opak je pravdou, jde o původně biologické hračky. Vzhledem k tomu, že se v této povídce odkazuje na narození prvního dítětě, těžko může jít o dinosaury z plastu…

 [1] Lucc 28.05.2019 10:51  

@yerry: Nevím, zda víš, ale v češtině vyšly 2 další povídky, které se mi kdysi hodně líbily.

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu