povídka » Opus Dei
hodnotilo: 11
65%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

František Novotný

Opus Dei

Kategorie: sci-fi

Komentáře:
Gaarq  | ** 05.12.2017 08:32

mohlo by to dopadnout podstatně lépe, kdyby pointa nebyla tak začátečnická. rozběh povídky vypadal na něco zajímavého a míněno jako pocta s. lemovi, jeden by čekal něco filozoficky silného, nicméně toho se čtenáři nedostalo. docela zklamání.

Lucc  | ***1/2 26.04.2022 11:37

Upadající katolickou církev pozvedne nový papež Petr II. Příval oveček sílí s nabídkou opravdového posmrtného života. Papež umírá a těší se, až sám okusí plody svého díla, díla Božího. Budou to plody sladké či se po ovoci pozná jeho nepravost?

Mohlo vzniknout sevřenější dílko s pointou nebo bez, ale ne, František Novotný to roztáhl a vpasoval tam gnostickou rádobychecht pointu, kterou chtěl on. Není to špatné, ale mohlo to být lepší. O dost. Lemovský motiv jde mimo mne, protože jsem od mistra nic nečetl. Znám je Pirxův test. Možná mi tím pádem ušly nějaké vtípky.



WebArchiv - archiv českého webu