povídka » Šroťák
v Top10 3
hodnotilo: 57
81%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Stephen King

Šroťák

Povídka vyšla i pod názvem:
Mandl
(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

originální název: The Mangler
originál vyšel: 12/1972

odkazy: 1x [film]

Komentáře:
Madam Brbla  | **** 20.05.2009 13:15

Vraždící mandl – kdo by podobně brakovému tématu odolal;-). Co jsem tuhle povídku před dávnými lety poprvé přečetla, nedívám se už na mandlování prádla stejnýma očima, je to skutečně vysoce riziková činnost:-D. Silně ujetá chuťovka… a taky velká nostalgie, proto až tak vysoké hodnocení:-).

KonradF  | ****1/2 07.07.2009 21:59

Povídka je výborná,ale nuikomu neradím dívat se na film.Úplná hrůza(bohužel to dívání se).

BoredSeal  | ***** 12.09.2009 15:28

Tohle prostě miluju na Kingovi, jak umí vykreslit z rádoby šílenýho nápadu temnou atmosféru a pocit ohrožení.

Methat  | ***** 24.10.2011 21:53

Briliantná a bezkonkurenčná old-school poviedka o našlapanom Šroťákovi, alias Hadley-Watsonov rychložehliaci a skádací stroj, model 6. Ako hlavnú postavu tu hrá policajný strážnik Hunton, ktorý je ale viac detektívom, než policajtom(a v poslednom rade aj exorcistom). Hneď prvá scéna, kedy príde Hunton do prádelne a uvidí tam to, čo uvidí(a vy si to predstavíte), bude vám hneď jasné, že toto bude poriadne krvavá jazda. Celá poviedka graduje až do velkolepého finále. Poviedka bola na môj vkus až moc krátka – dala by sa o Šroťákovi napísať kniha(keďže vyšli už 3 filmy podľa tejto poviedky). Varovanie: Pri čítaní poviedky, možné žalúdočné problémy…

„Vypadala dokonale vyvedená z míry, dokonale šokovaná, asi jako kdyby jí kněz poskytl svátost oltářní a pak ji plácl po zadku.“

gokudo  | **** 20.05.2014 01:32

Ruzne elektricke spotrebice a masiny posedle krvelacnymi demony, to umi napsat jenom King. Zde na nas vyrukuje se starym pradelnim mandlem, zvanem Srotak, a vse opepri cernou magiji.

Paraaaada…

Strýček Biolit  | ****1/2 11.03.2020 01:22

Jo…tak tohle je něco. Naprostý brak v nejlepším slova smyslu! Od pohledu divný koktejl namíchaný ze zdánlivě protichůdných ingrediencí (spotřebiče, démoni, magie). Chutná ovšem skvěle. Čistokrevná zábava.



WebArchiv - archiv českého webu