povídka » Římsa
v Top10 6
hodnotilo: 70
91%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Stephen King

Římsa

originální název: The Ledge
originál vyšel: 07/1976

odkazy: 1x [film]

Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

 [4] Speedemon (editor) 11.06.2013 08:22  

@Honzeecheck[3]: To bude asi záležet na každém jednotlivci. Mně se líbí Římsa právě díky skvěle propracované psychice a skvělýmu konci. V úzkých mi to kazilo to zaměření na šokování a nechutnost. I když to zase bylo svým způsobem výjimečné. King prostě dokáže nabídnout vždycky něco :)

 [3] Honzeecheck 11.06.2013 07:47  

@Speedemon[2]: já neřikam že neni perfektní, jen mi to připadá jak takovej lehkej nástřel oproti V uzkých, kde je ten strach a vubec hrdinovo psychický rozpoložení roztáhnutý na delší plochu, takže líp propracovaný. A anvýc mi v římse neseděl ten agresivní holub…

 [2] Speedemon (editor) 10.06.2013 19:13  

Římsa je náhodou perfketní povídka. Pořádně jsem ji docenil až při druhém čtení, ale nic jí to neubírá na kvalitě. V úzkých je taky fajn, ale přecijenom nemusí sedět každému :)

 [1] Honzeecheck 10.06.2013 15:33  

Tohle že je 19. nej povídka? a V úzkých je tu propadák? Asi se víc lidí bojí vejšek, jen já utopení v hovnech… tyhle povídky jsou si ale strašně podobný, jediný co má římsa lepšího je konec

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu