povídka » Děs redhookské čtvrti
v Top10 1
hodnotilo: 21
82%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

H. P. Lovecraft

Děs redhookské čtvrti

Kategorie: horor

originální název: The Horror at Red Hook
originál vyšel: 01/1927

Komentáře:
Methat  | ***** 19.03.2016 10:46

Výborná poviedka o čiernej mágii. Lowecraft túto poviedku napísal v New Yorku, kde žil dva roky so svojou snúbenicou. A veľmi mu to prospelo – je to na poviedke vidieť. Nové nápady, akoby nový štýl písania. Čitateľ doslova cíti nechuť voči tomuto mestu plného zlých ľudí, gaunerov, feťákov, ktorý sa plížia temnými uličkami veľkomesta.

louza  | ***1/2 09.09.2019 13:15

Povídka hodně podobná své takřka sourozenecké povídce Prokletý dům. Jak svým rozsahem, tak i co do způsobu vyprávění. Hlavní hrdina se tu snaží vyšetřit a usvědčit jednoho šíleného učence v redhoodské čtvrti, který do ní přivádí tajemné zlo. Nápad není špatný, ale komplexnost děje a celkové pozadí textu je vcelku utahané a konec braný trochu šmahem. Technikálie tedy trochu zaostávají, ale jinak důstojná práce svého autora i když románové podrobnější zpracování by textu slušelo více.



WebArchiv - archiv českého webu