povídka » Hrůza v Dunwichi
v Top10 1
hodnotilo: 44
89%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

H. P. Lovecraft

Hrůza v Dunwichi

Povídka vyšla i pod názvem:
Hrôza v Dunwichi
(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

Kategorie: horor

originální název: The Dunwich Horror
originál vyšel: 04/1929

odkazy: 3x [film], 1x [recenze]

Komentáře:
GeRony  | **** 02.12.2010 15:38

Hruza v Dunwichi ako stvrta poviedka zbierky V horach silenstvi ma konecne uspokojila. Zvykol som si uz na styl Lovecrafta ale takisto sa v kazdej poviedke dozvieme o dalsom diele do skladacky jeho sveta „postihnuteho“ kultom Cthulhu. Z tejto poviedky na mna niekedy dychla atmosfera dalsieho klasickeho diela – Dracula a postavy Van Helsinga – v tomto pripade troch profesorov, ktori su odhodlani zachranit Dunwich od pradavneho zla.

Majkl  | ****1/2 24.10.2011 10:29

Konečne poviedka, ktorú nie je problém zhltnúť na jeden šup, aj keď je dlhšia, ktorá obsahuje atmosféru a napätie, je pútavá, nenudí… skrátka v tomto vidno Lovecraftove kvality nielen v oblasti obsahu, ale aj formy. Zaslúžená deväťdesiatka.

louza  | ****1/2 07.10.2019 14:57

Příšerácká povídka o tom co se stane, když se prastaří fanaticky uctívají. Text je pevně zasazený do Lovecraftovy mytologie díky explicitnímu vyústění i přes nepochybně kvalitního mulisáka nijak výrazně neděsí, ale má hodně pěkně rozvrženou strukturu a perfektní čtivý způsob vyprávění i hezky zvládnutou i když předvídatelnou pointu. Povídka rozhodně po právu patří do zlatého autorova fondu.



WebArchiv - archiv českého webu