povídka » Měsíční močál
hodnotilo: 20
70%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

H. P. Lovecraft

Měsíční močál

Kategorie: horor

originální název: The Moon-Bog
originál vyšel: 06/1926

Komentáře:
Madam Brbla  | **1/2 19.12.2008 12:28

Povídka, které by rozhodně slušel delší rozsah. Na těch několika málo stránkách zvládl Lovecraft naznačit příjemně temnou atmosféru, děj a jeho zápletka jsou však velmi zkratkovité a vzhledem k tomu, že o vystupujících postavách se nedozvíme takřka nic, jsou nám jejich osudy prostě a jednoduše ukradené. Slabý průměr, škoda nevyužitého potenciálu.

Methat  | **1/2 01.03.2016 22:49

Súhlasím s predošlým komentárom, poviedke by sa hodil väčší rozsah, u mňa atmosférický nedostatočné. Keďže je to „obálková“ poviedka, musím ísť s hodnotením nekompromisne dole. Príbehovo čitateľ vie, ako to všetko skončí, keďže je to horor. Neskôr si ju dám ešte raz a zhodnotím predošlé hodnotenie.

louza  | ***1/2 17.06.2019 16:24

Klasická Lovecraftovská povídka o vysušování močálu pod nímž se skrývá dávno zapomenuté tajemství. Solidní autorův průměr.



WebArchiv - archiv českého webu