povídka » Prokletý dům
hodnotilo: 19
82%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

H. P. Lovecraft

Prokletý dům

Kategorie: horor

originální název: The Shunned House
originál vyšel: 1928

Komentáře:
Methat  | ****1/2 19.03.2016 10:41

Jedna z výborných poviedok. Konečne dal autor čitateľovi jasný cieľ pozornosti – prekliaty dom. Od začiatku do konca poviedka nenudila, autorovi prospelo aj viac strán (takmer 40). Len mi bol nejasný hlavný nepriateľ celého príbehu – viacero nelogickostí. Preto „len“ 90%.

louza  | ***1/2 09.09.2019 13:14

Povídka hodně podobná své takřka sourozenecké povídce Děs redhookské čtvrti. Jak svým rozsahem, tak i co do způsobu vyprávění. Hlavní hrdinové se tu snaží vyšetřit letité tajemství strašidelného dobu, které pronásleduje jeho obyvatele po celá pokolení. Nápad není špatný, ale historie domu a celkové pozadí textu je vcelku utahané a konec braný trochu šmahem. Technikálie tedy trochu zaostávají, ale jinak důstojná práce svého autora i když románové podrobnější zpracování by textu slušelo více.

gokudo  | ***** 18.11.2020 18:25

Jedna z mojich favoritnich od HPL. Ponura historie domu, cerna magie a neznamo.



WebArchiv - archiv českého webu