povídka » Hra na krysu a draka
hodnotilo: 23
83%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Cordwainer Smith

Hra na krysu a draka

Povídka vyšla i pod názvy:
Hra na draka a krysu
Hra o Potkanovi a Drakovi
Partie s krysodrakem

(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

Povídka patří do světa: Instrumentalita

Kategorie: sci-fi - space opera

originální název: The Game of Rat and Dragon
originál vyšel: 10/1955

Komentáře:
Nelson  | ***** 13.08.2016 16:54

Výborná povídka o lidech – zažíhačích bojujících se záhadným vesmírným zlem. Bez zažíhačů a jejich Partnerů by byla vesmírná doprava nemyslitelná. Povídky Cordwainera Smithe jsou velmi zajímavé, plné představ a obrazů zvláštní budoucnosti a tato povídka patří k jeho nejlepším.

Gaarq  | *** 31.08.2018 19:30

typicky ulítlá povídka cordwainera smithe ve které se vyznal ke své příchylnosti ke kočkám. neboť tuto sdílím, možná mírně nadhodnotím povídku, která sama o sobě mě moc nenadchla. je to celé takové krotké a trošku o ničem, dilematické finále je nepřesvědčivé až kliškovité. samotný nápad spolupráce telepatů s partnery je milý, chápeme-li jej jako spojení víceméně osamělých bytostí v divokém boji na život a na smrt, ale autor ho neuměl moc využít.

Sherudan  | ***** 10.05.2020 20:59

Špičkový akční příběh, zážitek pro milovníky leteckých bitev. Ale taky o osamělosti a trochu jiné lásce. Koho bychom měli milovat víc než toho, po jehož boku denně nasazujeme život?



WebArchiv - archiv českého webu