povídka » Města v horách
v Top10 4
hodnotilo: 52
80%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Clive Barker

Města v horách

Kategorie: horor

originální název: In the Hills, the Cities
originál vyšel: 11/1984

Komentáře:
SiriusChico  | **** 10.07.2009 17:46

Zase jedna z těch lepších povídek z První knihy krve. Co mě trochu zaráží jsou dva buzeranti v hlavní roli. Na druhou stranu proč ne, že? Jsme přece v hororu :-)

Gaarq  | ***** 21.09.2009 11:34

skvělá povídka. velmi nenápadný rozjezd a hustý závěr. žádný trapný pokus o pointu, ale férový závěr. dva teplouši jako hlavní aktéři dobře odvádějí pozornost od toho, co se děje v druhém plánu. ten samotný je úchvatný a zdá se, že clive barker pochopil (a zdařile uchopil ;) balkánskou esenci. dost dobré.

Lucc  | **** 13.05.2010 12:10

Tomuhle dílu se nedá upřít kvalita a absurdní imaginace (viz mé hodnocení), ale nebavilo mě to. Což je u mne hlavní. Takže sorry, revolucionáři Cli­ve.

mato_klerik  | ***** 15.11.2014 18:37

V knihe New Weird pôsobí táto poviedka ako zjavenie. Pretože Barker skrátka píše omnoho hodnotnejšiu literatúru ako konurencia. Jeho postavy naozaj žijú, prostredie Juhoslávie je dostatočne neobohraté a všetko je napísané uveriteľne napriek tomu, že ide o jedno obrovské (fakt obrovské) fantazmagorické podobenstvo. Tým nechcem povedať, že absentuje príbeh…

louza  | **** 18.02.2020 16:50

Krvavá povídka s opravdu úchylně ujetým blasfemickým nápadem v podobě svérázného soupeření dvou jugoslávských měst překvapí Barkerovou imaginací i živostí s jakou je schopný tuhle ujetost přivést do reality a uvěřitelně jí přednést čtenáři. Nic naplat. Barker je Barker. Formálně skvělá nápaditá věc, z níž čtenáři ovšem dobře nebude.



WebArchiv - archiv českého webu