povídka » Hříchy otců
hodnotilo: 22
74%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Clive Barker

Hříchy otců

originální název: The Skins of the Fathers
originál vyšel: 11/1984

Komentáře:
Gaarq  | *** 04.11.2009 10:19

hm, a zase po velmi zajímavém začátku jsem čekal něco víc, než co jsem našel. námět byl trestuhodně nevyčerpaný, kataklyzma závěru pohřbilo jakékoliv smysluplné vyústění jen odťalo z těla příběhu něco důležitého – smysl.

Lucc  | **** 13.05.2010 13:44

Doprčic, jak tady člověk má psát komentáře, když mu tady všechny jeho postřehy a závěry už dřív vyplácne někdo jinej??? :) Snad pár dodatků: jde o bizarní kousek, obsahující mimo jiné kritiku vidláctví, lidské stupidity, manipulace a předsudků, což trochu připomíná Lansdaleovy povídky. Podobné je i místo – poušť někde na jihu či JZ USA.

noir  | **** 19.06.2019 23:42

Barker a monstra v americkém Zapadákově… svým způsobem rozcvička na Noční rasu, taky z jedno z mnoha jeho děl, kde jsou příšery vnímány jinak, než je běžné. Úvod je skvělý, pak se děj vydá jinam, než jsem čekal, cestou vymete nejedno klišé, ale celkově působí svěže a zajímavě… s tou barvitou fantazií je to pastva pro vnitřní oko. P.S. Povídka by se správně měla jmenoval „Kůže otců“ (Skins), „Hříchy“ (Sins) se zdá být dost nešťastný přehmat.

louza  | **** 27.09.2022 17:13

Povídka trochu vybočuje z eklhaftové brutality knih krve a předestírá spíše temnou poetiku, kterou nabízely Barkerovy pozdější knihy typu Imagiky. Příšer je tu sice dost, ale jsou ve své ohyzdnosti étericky krásné a to opravdové zlo tu zastávají lidé. Hodně pěkný text, který toho pro autora dost předznamenává.



WebArchiv - archiv českého webu