povídka » Ohnivé balónky
hodnotilo: 13
77%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Ray Bradbury

Ohnivé balónky

Povídka vyšla i pod názvem:
Lampiony
(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

Kategorie: sci-fi

originální název: The Fire Balloons
anglický název: In This Sign
originál vyšel: 1951

Komentáře:
jasonix  | **** 23.05.2021 19:06

Znají Marťané hřích? Mars je pro dva misionáře polem k nábožensko-filosofické disputaci. Duše v jakkoliv bizarním těle může propadnout peklu a zaslouží si tedy spásu. Setkání s jejich potenciálními „ovečkami“ ale všechno změní. Místy svěží a místy trochu unylá povídka odhalující celkem stereotypní „hlubší pravdy“… víc o církvi než o světě.

quinnet  | ***1/2 06.06.2022 11:02

Misionárska cesta na Mars je dobrodružstvom samo osebe. Keď je nečakane na výber cieľa misie zhýralí baníci a záhadné svietiace zhluky energie, kňaz Perergrin neváha. Už len zistiť, aká je podstata ich hriechov. Taký Bradburyho štandard. Mars je zjavne jeho najobľúbenejšou planétou, prípadne Mars stačí na skoro všetky modelové situácie v jeho príbehoch. Opäť možno skonštatovať, že v 21. storočí je podobný námet z veľkou pravdepodobnosťou pre čitateľa neoriginálny a nezachraňuje to ani Bradburyho rozprávačský um.



WebArchiv - archiv českého webu