povídka » Míchačka na beton
hodnotilo: 17
68%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Ray Bradbury

Míchačka na beton

Povídka vyšla i pod názvem:
Míchačka na beton
(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

Kategorie: sci-fi - mimozemská invaze

originální název: The Concrete Mixer
originál vyšel: 04/1949

Komentáře:
Phoenix  | **** 03.01.2017 18:34

Trošku naivní povídka zaměřená na cestování časem, ale u Bradburyho to nikdy není o vědě a technice, ale způsobu vyprávění. Ten je i zde pro autora typický a skvělý.

louza  | ***1/2 08.04.2019 11:13

Láska k literatuře koncentrovaná do cestočasového si-fi. Každý z nás se určitě občas ptá jak by vypadala, tvorba jeho oblíbeného autora, kdyby žil. A pro nedopsané poslední romány platí efekt tajmena a touhy dvojnásob. Jak by to asi skončilo…?

Lucc  | *** 07.05.2020 11:08

Jak autor, okolo kterého se vše točí, tak provedení, mne neuchvacují. Opět smršť dialogů mezi dvěma lidmi, kdy jeden táhne a druhý brzdí. Konec jsem čekal vykutálený nebo aspoň nějak zásadně uzemňující, ale přišlo mi, že jen řekl, ok, povedlo se. A já se ptám – co dál? Jako že se časocestovatel stal panem spisovatelem? Pro milovníky a znalce FSF asi jiné pošušňání, já jsem mimo.

quinnet  | **** 09.06.2022 10:30

Predošlé komentáre zjavne patria pod poviedku The Mafioso Cement-Mixing Machine. Táto poviedka rieši inváziu Marťanov, ktorá nedopadne podľa pôvodných očakávaní. Zaujímavý spôsob vyjadrenia autorových obáv zo smerovania americkej spoločnosti.



WebArchiv - archiv českého webu