povídka » Kde mám klobouk, proč ten spěch?
hodnotilo: 6
42%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku

Ray Bradbury

Kde mám klobouk, proč ten spěch?

Kategorie: non-genre

originální název: Where's My Hat, What's My Hurry
originál vyšel: 07/2004

Komentáře:
Phoenix  | ** 09.01.2017 17:28

Jediné, co mě na téhle povídce zaujalo, bylo, jak to ten chlap vydržel tolik let? Jeho způsob řešení nic moc a tím pádem mě vyznění celé povídko moc nenadchlo.

louza  | ** 09.04.2019 10:35

Rádoby civilní povídka o asi romantickém vztahu, který je nějak výsostně nenaplněný. Na to že vlastně nejde o sci-fi to v jádru sci-fi je, protože u normálně smýšlejícího člověka je těžko pochopitelné, jak by vůbec taková situace mohla nastat. Nic moc povídka. Aspoň že krátká.

Lucc  | *1/2 11.05.2020 13:00

Souhlasím s oběma předkomentujícími. Tohle je zatraceně slabá povídka. V někom může rezonovat, vyvolat emoce, které se ho týkají a tím v jeho očích vyrůst (nebo ho naopak naštvat, zhnusit, rozesmutnět, …). Dialogová stránka je jako vždy dobrá až výborná, ale když je námět tak blbý, a já se to odvážím napsat, že opouštíte ženu, protože s vámi ani jednou nespala v Paříži, přestože tam 17 let skoro ročně na víkend jezdíte, je prostě…blbost. Jako chápu, že šlo o jakousi eskalaci věcí minulých, o vyvalení se vln zdola, ale celé je to podané jako sluncem prozářená konverzační povídečka. Prostě to nefunguje.



WebArchiv - archiv českého webu