povídka » 66
hodnotilo: 6
72%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku

Ray Bradbury

66

Kategorie: fantaskní

originální název: Sixty-Six
originál vyšel: 07/2004

Komentáře:
Phoenix  | *** 09.01.2017 17:35

Tato povídka na mě byla mystická až moc. Autorův styl psaní se tu nezapře, je to typický příběh, kde se něco nekalého plíží v pozadí. Ale nakonec se mi nějak nepodařilo z povídky pochopit, co přesně to bylo a tím pádem na mě příběh působil trochu chaoticky.

louza  | *** 09.04.2019 10:44

Slušně nakopnutá detektivní povídka, která ale ve finále nějak neskóruje. Je sice jasné kdo a proč, ale logické pojivo, nebo nějaké zřetelnější vysvětlení stejně chybí. Asi záměrně. Ale vize prašné cesty, kde se čas nehýbe je i na krátkou povídku málo.

Lucc  | ***1/2 12.05.2020 11:51

Klíčem k této povídce bude nejspíše dobře znát historii USA, konkrétně za Velké hospodářské krize. Ani jsem netušil, kdo to Okieové jsou a ani po přečtení povídky nemám moc jasno a studovat to jinde nehodlám. Obrázek jsem si ovšem udělal. Tato mysteriózní povídka je o pocitu viny, ztrátě a vyrovnávání se s vlastním přežitím „na úkor“ jiných. Stejnou povídku by mohl napsat přeživší jakékoliv velké katastrofy nebo lágru. Není špatná, jen je tak abstraktní, že neumožňuje takovému neotesanému čtenáři jako jsem já pocity uchopit za pačesy a prožít.



WebArchiv - archiv českého webu