povídka » Snížek v poušti
hodnotilo: 18
82%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Neal Asher

Snížek v poušti

Povídka vyšla i pod názvem:
Sníh na poušti
(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

Povídka patří do světa: Polity Universe

Kategorie: sci-fi - space opera

originální název: Snow in the Desert
originál vyšel: 05/2002

Komentáře:
Madam Brbla  | **** 16.09.2010 16:02

Atmosféra pouštního světa a dobře promyšlené technologie budoucnosti – to jsou hlavní klady povídky. Příběh je klasická sci-fi o štvanci a jeho pronásledovatelích: psychologií postav se autor příliš nezdržuje, děj nepobral mnoho originality a obsahuje bůžky ve stroji, co by zasloužili detailnější rozbor. A nijak by mi nevadil taky bližší popis písečných žraloků, kraboptáků, případně dalších tvorů planety Vatche – vymýšlet faunu jde Asherovi krásně :-). Ctitelé dobrodružství, akce i romantiky (sexu;-)) si přijdou na své, kdo hledá hloubku a převratné myšlenky, je na špatné adrese. Tím neříkám, že by povídka byla nějak hloupá, akorát mě filozoficky neobohatila… a četla se výborně, jsem spokojená:-). 79%

quinnet  | *** 23.05.2016 15:20

Bol som zvedavý, ako po čase na mňa zapôsobí prepracovaná verzia tejto poviedky. Ale nič extra sa nezmenilo – príjemná kovbojka z prostredia Řádu, kde si hlavný hrdina poradí zo všetkým, čo na neho číha na púštnej planéte Vatch. A že je toho dosť. Jeho albinizmus a vypísaná odmena za Snehove gule je viac ako lákavá ponuka pre miestnych obyvateľov. Napriek zábave tomu nemôžem dať viac *, na to sa v poviedke vyskytuje priveľa klišé.



WebArchiv - archiv českého webu