povídka » Rox'n'roll
hodnotilo: 14
55%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Jiří Walker Procházka

Rox'n'roll

Povídka vyšla i pod názvem:
Rox´n´Roll
(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

originál vyšel: 1989

Komentáře:
Gaarq  | **** 29.04.2009 07:50

klasika, dodnes si pamatuju, když jsem to tehdy četl poprvé. maje za sebou již něco odečteno, dnešním pohledem hodnotím jwp jako objevitele českého kyber-westernu spíše než českého kyber-punku. jwp-mu tam chybí ten punk, společenský rozměr, někdy i politický, život na okraji společnosti a v podzemí. naopak přinesl hrdiny bez bázně a hany, dějový tah a bohatý jazyk k navození zběsilé atmosféry.

quinnet  | *** 23.06.2015 20:23

No chcelo by to trochu učesať – v 1988 to mohla byť bomba, teraz je to taký technoblábol bez nejakého väčšieho presahu. Ale čítalo sa to vcelku dobre, len mi trochu vadila tá „random“ matematická a IT termninológia.

mato_klerik  | **** 06.03.2016 15:58

Poviedka možno rýchlejšie vyfučí z hlavy, ale je napísaná pôsobivo vizuálne. Ranný kyberpunk rochniaci sa v opisoch virtuálneho sveta, resp. prepisoch činnosti programov. Poteší domáce virtuálne prostredie…



WebArchiv - archiv českého webu