povídka » Z posvátné vody zrozená
hodnotilo: 20
80%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Juraj Červenák

Z posvátné vody zrozená

Kategorie: fantasy

originální název: Z posvätnej vody zrodená
anglický název: Out of Sacred Water

Komentáře:
lamahe  | **** 17.10.2011 22:16

Príbeh o zániku starých a nastolení nových poriadkov. Rusalky vs. Mojmír. Nie je zvykom, že si Rogan nevie vybrať stranu. Aj keď, napokon sa rozhodne… Pôsobivý príbeh, po práve vybratý aj na publikovanie v legendárnom časopise Weird Tales.

Lucc  | **** 26.04.2012 22:53

Zatím nejlepší povídka knihy. Vnitřní rozpolcení (super)hrdiny a celkově dospěláčtější vyznění jsou jasnými plus. Zamrzí zatvrzelé autorovo používání nepravděpodobných dialogů, kdy postavy mluví jen proto, aby něco sdělily čtenářům, ne svým partnerům v diskusi.

Madam Brbla  | **** 09.11.2015 23:19

Pro jednou nemá Rogan tak snadné rozhodování, koho chránit: vražděné dřevorubce nebo pradávné obyvatele hvozdu? Nakonec si černokněžníkův meč Krutomor vybere svou daň na správné hlavě. Pokrok je holt někdy sviňa, fanaticky prosazovaná náboženská ideologie je svinská vždy. Povedená povídka, i když prostor pro zlepšení by se našel. 80%



WebArchiv - archiv českého webu