povídka » Věc na prahu
hodnotilo: 31
87%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

H. P. Lovecraft

Věc na prahu

Povídka vyšla i pod názvy:
Věc na prahu dveří
Tá vec na prahu

(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

Kategorie: horor - audiobook

originální název: The Thing on the Doorstep
originál vyšel: 11/1937

Komentáře:
KeB  | ****1/2 29.01.2012 15:02

Typický Lovecraft… Dovolím si parafrázovat jednu televizní reklamu :) Ano je to typický Lovecraft a to je dobře, protože přesně pro tohle je stále oblíbený. Skvělý atmosférický horor, jehož jedinou chybou je, že zápletka se dá poznat už relativně brzy. Nápad jako takový už další autoři vytěžili a proto to už dneska nefunguje, jak by mělo 90%

Strýček Biolit  | ****1/2 10.11.2013 16:33

Souhlas s KeBem. Starší díla u mě mají obvykle jakési hájení, avšak tato povídka jej nepotřebuje – proto (možná trochu nelogicky) dávám „jen“ 90 % a ne plný počet. Oněch 90 je ovšem srovnatelných v rámci současné produkce…

louza  | ****1/2 18.11.2019 14:50

Hodně skvělá povídka s dobře zpracovanými referencemi na okolní autorovo dílo a super pointou v závěru. Je příjemné vidět, že Lovecraft i po letech psaní přichází s novými koncepty a má stále čím překvapovat. Co naopak nepřekvapí je jeho až hypnotická vypravěčská vyřídilka, která musí uhranout každého milovníka příběhů.

jasonix  | ****1/2 27.11.2021 08:54

Číst HPL je jako žvýkat syrové maso. Takový ten nechutný a přitom opojný, atavistický požitek. Dokáže mě vytáhnout z mého křesla, z bačkor a domácího teplíčka kamsi do jiných dimenzí, do propastí za okrajem reality. Klasika, kde dostanu přesně to, co očekávám, ani víc ani míň.



WebArchiv - archiv českého webu