povídka » Zapamatujeme si to za vás se slevou
v Top10 4
hodnotilo: 34
90%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Philip K. Dick

Zapamatujeme si to za vás se slevou

Povídka vyšla i pod názvem:
Total Recall
(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

Kategorie: sci-fi

originální název: We Can Remember It for You Wholesale
anglický název: Total Recall
originál vyšel: 04/1966

odkazy: 1x [film], 1x [seriál]

Komentáře:
Const.ex  | ***** 22.02.2009 12:00

Abych se přiznal tak první jsem viděl film.. a nijak moc mě nenadchl :-( Ale po přečtení povídky jsem musel uznat, že mě nenadchl právem! Protože s touhle mistrovskou povídkou se nemůže ani vzdáleně srovnávat.

Lucc  | ****1/2 26.09.2017 10:10

Schizo povídka o neurčitosti a nejistotě vzpomínek. Ale kým pak lidé jsou, když jsou to právě vzpomínky, které nás do značné míry utvářejí? Dick je jako vždy myšlenkové hutný a snaží se to zároveň zabalit do čtivého kabátu, v tomto případě i lehce akčního, ale musím říct, že transfer těch silných myšlenek na mě v jeho podání moc nepůsobí. Mám raději jednodušeji a po lopatě podaná moudra. Ale jinak super věc, obzvláště pokud si něco zobnete a chcete mít bad trip.

louza  | ***1/2 10.04.2021 11:45

Asi budu za kacíře, ale tahle povídka mi i přes svou skvělou základní premisu s přepisem paměti a odhalením tajného agenta přijde ve finále možná ještě více debilní než Verhoevenův film, který byl alespoň jakž takž pravověrně logické sci-fi. Zatím co Dickovo vyústění je prostě jen z prstu vycucaná krávovina. Škoda. Cíl byl docela blízko.



WebArchiv - archiv českého webu