povídka » A zrodí se čarodějka...
v Top10 1
hodnotilo: 36
87%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Robert E. Howard

A zrodí se čarodějka...

Povídka vyšla i pod názvem:
Ďáblova dcera
(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

Povídka patří do světa: Hyborian

Kategorie: fantasy

originální název: A Witch Shall Be Born
originál vyšel: 12/1934

Komentáře:
Strider  | **** 29.12.2016 10:01

Conan je v tejto poviedke len jednou z mnohých postáv, ktorých očami sledujeme príbeh. Ten je aj vďaka tomu pomerne košatý a zaujímavý. Mocný Cimmeran sa na ceste za odplatou opäť postaví do čela armády aby zvrhol krutovládu čarodejky, ktorá uchvátila moc namiesto svojej sestry – dvojčaťa. Trochu ma sklamal záver, kde nedošlo k žiadnemu epickému vyvrcholeniu (aspoň zo strany Conana) a povinná príšera sa odporúčala príliš ľahko. 8/10 PS: Toto je prvá poviedka, z ktorej bolo niečo použité aj vo filme – Conan pripútaný na kríži prehryzávajúci väz supovi, ktorý sa na ňom prišiel hostiť.

louza  | **** 18.11.2019 14:38

Celkem klasická povídka o zákeřném uchvácení moci v zemi v níž je Conan shodou okolností kapitán královské gardy. Hodně svižný a čtivý text rozprostírající se i přes relativní krátkost na větší časové ploše, který dobře pracuje i s jinými postavami než jen s hlavním hrdinou. Skvělá povídka.



WebArchiv - archiv českého webu