povídka » Kanály
hodnotilo: 19
73%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Ray Bradbury

Kanály

Povídka vyšla i pod názvem:
Nádrž
(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

Kategorie: fantasy - dark

originální název: Cistern
originál vyšel: 1947

Komentáře:
Gaarq  | **** 28.12.2018 09:51

klasika – krátký, emočně nabitý, perfektně odvyprávěný příběh plný neobvyklých nápadů (v tomto případě i nek-romantických). příběh sám od sebe teče jak v něm zmiňovaná voda a organicky ústí v sice docela zřejmý, ale logický závěr.

jasonix  | ****1/2 17.01.2023 10:16

Sladkobolná balada erbenovského témbru s premisou oscilující někde mezi magií a schízou. Ponurá, gradující, thanatofilní, holt bradburyovská. Tanec mrtvé dvojice v kanále má až baletní choreografii.

Lucc  | ***1/2 21.03.2023 15:43

Temná balada o dvou sestrách, ztracené lásce a kanálech propojených s oceánem. Déšť, voda, živý nebožtíci… Celkem zajímavá kombinace, ale moc mě to nevzalo. Na dnešní dobu se to drží moc při zemi a já přece jen ještě nejsem tak starý, abych uměl patřičně ocenit náznaky a pomalou, krotkou makabróznost. Zamrzí také, že Anna má v jednu chvíli ‚velkou neohrabanou ruku‘ a o dvě strany dál ‚drobnou pěst‘. Neurazilo, nenadchlo.



WebArchiv - archiv českého webu