série » Leviatan
hodnotilo: 10
84%
prebal knihy prebal knihy prebal knihy Série má více dílů = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Leviatan

Autoři: Scott Westerfeld

originální název: Leviathan
anglický název: The Leviathan Trilogy

počet dílů v sérii: 3

vyhledávací pomocník:
český název: Google, NKC, Wikipedie CZ
originální název: Google, NKC, Wikipedie EN
anglický název:Google, NKC, Wikipedie EN

odkazy: 1x [recenze]

Komentáře:
Julianne  | **** 25.10.2011 00:41

Trilogie jako celek je výborná a určitě se vám bude líbit, pakliže máte rádi dobrodružství, alternativní historii, steampunk + dieselpunk (a ve trojce trochu i elektropunk), zvířata a young-adult novely. Jako dítě bych z Leviatana slintala blahem a okamžitě se stala nadšenou přívrženkyní steampunkové subkultury. Ve dvaceti mi série poskytla spoustu pobavení, napětí, úsměvů – zkrátka co má každá dobrá odpočinková kniha přinést. Postavy jsou výborné, plastické, a brzy jim začnete fandit nebo naopak nepřát. Jen v Goliášovi trochu ztrácejí dech i prostor, ale závěrečná kniha je obecně oproti vynikající jedničce a dvojce slabší. Celou trilogii však mohu s čistým svědomím doporučit!

Gaarq  | **** 12.08.2014 21:51

série dobře funguje jako bio/paropanková alt.hist křížená decentní romancí pro mladistvé ;) a hlavně jako dobře napsaný, odlehčený dobrodružný příběh. náročný dospělý čtenář by mohl čekat víc na všech frontách, lépe promyšlený alt.svět, spletitější příběh, pestřejší dramaturgii. nicméně, mějme na mysli, že kniha je určena podstatně mladším čtenářům (odhaduju 12 – max 15). v tomto oboru se mi jeví jako výrazně nadprůměrná a díky tomu má co říct i dospělákovi, který se chce nechat jen unášet autorskou fantazií a pramálo dbá o komplikovanost. kniha je též velmi velmi slušně vyvedena, ilustrace na předsádce i uvnitř, obálky – byť jak se na nich objeví ksichty, jdou body dolů. inu, po všech stránkách povedená mládežnická série.



WebArchiv - archiv českého webu