série » České země
hodnotilo: 7
66%
prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy Série má více dílů = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

České země

Autoři: Jan Kotouč

počet dílů v sérii: 6

vyhledávací pomocník:
český název: Google, NKC, Wikipedie CZ

Komentáře:
Benetka  | **** 26.08.2019 15:20

Připadám si jako dilina poněvadž mám dilema. Dilema zda hodnotit jednotlivé knihy nebo to celé (zatím tři knihy) sakumprásk dohromady…?! Zkusím obojí. V první řadě je třeba zmínit,že mám moc rád příběhy z alternativních světů. Pokud se navíc jedná o víceméně české reálie tím líp. Ačkoliv si nemyslím, že bych byl nějaký extremista,určitě jsem patriot. :) A komu by se nelíbila myšlenka,že někdy někde je Československo globální mocností?! Na úkor jiných dnes zavedených? :p Trochu se podbízí paralela soupeření USA a Ruska. Ve světě stvořeném autorem spojené státy neexistují stejně jako Velká Británie či Německo. V Rusku je stále u moci car a u nás vládne král z rodu Přemyslovců – i když je to model ála Británie… :) A Česko je mimo jiné námořní velmocí s mohutným válečným loďstvem. A to díky jisté katastrofě která není nikomu příliš jasná,ale která totálně změnila mapu světa a národů které v něm vládnou. No a Rusko je náš nepřítel. Opět. :D Musím říct, že knihy se mi velmi dobře četly. Autor je schopný vypravěč a děj má poměrně spád který vtáhne a už nepustí. Samozřejmě jen pokud čtenář přistoupí na základní premisu díla. Občas jsou sice některé věci tak trochu mimo mísu,ale není to nic zásadního. Hodně místa dostávají popisy námořních bojů,ale také těch zákulisních. Mě osobně asi nejvíc bavila „špionská“ linka s Pavlem a Taťánou. Proto jsem také přijal s povděkem třetí díl v sérii kde dostávají hodně prostoru. Potom už se v celé sérii dostává více pozornosti jen pilotu Bergovi a kapitánu Melicharovi, což je mimochodem králův švagr… ;) Co tedy říci závěrem? Za mě spokojenost,a jestli bych to měl doporučit či nikoliv tak já říkám jo!!! :D

Nick512  | *** 02.11.2022 21:36

Tak jsem to dočetl.Občas jsem se ztrácel ve všech těch jménech. Občas jsem přesně nevěděl jak vypadá mapa světa po katastrofě. Jako celek dobré. Čtivé. Zda-li to budu ještě jednou číst ? Nevím Asi ano.Ale až po delší době. Autor už se trochu vymanil z Weberova vlivu a spřádá dějové linky také po „po našem”. Ale už mi to přišlo docela natahované.Proč jen 60%? No přijde mi to adekvátní. Všechny díly jsou konsistetní v ději ale opravdu natahované.Žádný nevyčnívá ani nezklame. Koupit? Jasně že jo. Kdo by si nechtěl přečíst o slávě své vlasti.



WebArchiv - archiv českého webu