série » Smrtka
v Top10 1
hodnotilo: 6
68%
prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy Série má více dílů = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Smrtka

Sérii můžete znát i pod názvem:
Žatva smrti

Autoři: Neal Shusterman

originální název: Arc of a Scythe.

počet dílů v sérii: 4

vyhledávací pomocník:
český název: Google, NKC, Wikipedie CZ
originální název: Google, NKC, Wikipedie EN

odkazy: 1x [recenze]

Komentáře:
zbynhu  | ****1/2 24.06.2021 10:29

Jedna z nejoriginál­nějších sérií, co jsem za poslední léta četl. Myšlenka světa se Smrtkami a Nimbem je navíc v dalších knihách dále a dále posouvána a příběh vás drží v napětí. Knihy se čtou jedna radost a autor zarhnuje další spousty nápadů fungování jeho světa, které rozhodně nejsou kopií nebo vykrádačkou někoho jiného. Série sice spadá pod YA, ale pokud je čtenář hloubavější povahy a nad problémy řešenými v knihách se zamyslí, pak bych řekl, že tuto kategorii jasně přesahují. Vyloženě zajímavou vsuvkou do děje jsou pak pravidelná uvedení kapitol, která se sestávají ze zápisků některých Smrtek do deníků, myšlenek Nimba a nastiňují filosofičtější rovinu.

whack  | ** 07.03.2022 17:06

Tínedžerský lovestory príbeh vhodný pre 17-ročných čitateľov, obalený absurdnou víziou budúcnosti – situovaný odhadom 350 rokov dopredu – kde šašovia v stredovekých plášťoch behajú po uliciach a legálne tam vraždia (väčšinou stredovekými zbraňami) náhodne vybraných ľudí – v rámci snáh o redukovanie preľudňovania. Svet pritom riadi ultrahumanista Nimbus – superpočítač, ktorý môže v sekunde preľudňovanie zastaviť nenásilne a bezbolestne, ale nechce, lebo to by „zasahoval do slobody“. Brutálne nadhodnocovaná séria, hoci musím uznať, že napriek absurdnostiam si niektoré postavy obľúbite a donúti vás to dočítať až do konca.



WebArchiv - archiv českého webu