nakladatel » Plot

Plot

kontakt / www: https://www.plotknihy.cz/
kontakt / e-mail: nakladatelstvi@plotknihy.cz

další informace:

Nakladatelství Plot
Adresa: Bělohorská 2, 169 00 Praha 6

Nakladatelství Plot v roce 2018 oslavilo již své 20. narozeniny. Od svého vzniku vydalo již několik stovek titulů různých témat a zaměření. V roce 1998 zahájilo svou činnost jakožto malé rodinné nakladatelství a začalo vydávat knihy o přírodě, literaturu pro volný čas a zábavu a především literaturu kynologickou. V průběhu času se postupně ediční řady rozšiřovaly a pro lepší orientaci vzniklo několik tematických okruhů od odborné literatury přes mytologii, beletrii a poezii, dětskou literaturu, kuchařky a zdraví. Prim ovšem v Nakladatelství Plot hraje stále kynologická literatura, která se věnuje výchově, výcviku, psím sportům i monografiím jednotlivých plemen. Nakladatelství spolupracuje s kvalitními autory, jejichž jména mají v oblasti kynologie zvuk a na jejichž rady a zkušenosti se může spolehnout každý chovatel.

Před pár lety se nakladatelství přesunulo ze svého sídla na Petřinách blíže k centru a zakotvilo na Bělohorské ulici pod Strahovem. Zdejší prostory přímo vyzývaly k tomu, aby ke kancelářím redakce přibylo i malé knihkupectví, kde si tamější čtenář může vybrat z toho nejlepšího, co dnešní knižní trh nabízí.

Za celou éru svého působení si Nakladatelství Plot našlo své stabilní partnery z různých oborů. Ať se jedná o autory, redaktory, překladatele, grafiky a může se dnes na své spolupracovníky bez výjimek spolehnout. Samozřejmě nesmíme opomenout ani tiskárny, bez nichž se žádný nakladatel neobjede.

V současné době vydáváme okolo 50 titulů ročně. Nejde nám o to chrlit na již tak přesycený knižní trh desítky novinek měsíčně, ale spíš vyprodukovat kvalitní titul, jak po stránce odborné, tak po stránce výrobní. Jsme rádi, když naše knížky dělají životy čtenářů bohatší a zajímavější a na základě dopisů a e-mailů, které nám čtenáři zasílají, se domníváme, že se nám to daří.
[2020: https://www.plotknihy.cz/]


Počet knih nakladatele: 10 / Počet vydání nakladatele: 10
d m r Název Autor/Autoři díla
162015PerendaWagnerová, Magdalena%
1932015Krvavá Máry a jiné strašlivé historkyJaneček, Petr65%2
252013Čarodějka: Cesta ohněTischlerová, Ivana%
??2010Pražská strašidla a všemožná jiná zjeveníWagnerová, Magdalena%
6102009Černá sanitka: To nejlepší ze současných pověstí a fámJaneček, Petr58%4
392008Černá sanitka: Třikrát a dostJaneček, Petr73%3
8112007Černá sanitka: Druhá žeňJaneček, Petr63%7
15112006Černá sanitka a jiné děsivé příběhyJaneček, Petr76%8
??2005Rajský plynWodehouse, Pelham Grenville%
??2004Kostlivec pod podlahou80%1


WebArchiv - archiv českého webu