nakladatel » Vade Mecum

Vade Mecum

kontakt / www: http://vmb.cz/
kontakt / e-mail: jaroslav.kral@vmb.cz

další informace:

Vade Mecum Bohemiae, spol. s r.o.
Adresa: Loučky 151, 742 35 Odry
IČ: 25390953, DIČ: CZ25390953

Nakladatelství Vade Mecum Bohemiae s.r.o. bylo založeno v lednu 1998 v Opavě. Prvotní nápad vzniku nakladatelství byl pojat na pracovních schůzkách ostravské pobočky Obce spisovatelů. Potenciál slezských a moravských autorů je nemalý a přímé spojení s nakladatelem se jevilo jako praktické. Následně se objevila potřeba vydávat tituly s místní tematikou a Opavensie. Spolupráce s Ostravskou univerzitou a jejími vysokoškolskými pedagogy založila tradici vydávání učebnic pro výuku českého jazyka.
Nakladatelství nevydává jen vlastní knihy a učebnice. Potřeba rozložit případné riziko, kdy nakladatelský počin je vždy nejistý, nás donutila podílet se redaktorskými pracemi, technickou přípravou a tiskem na mnohých katalozích, reklamních materiálech, či obyčejných tiskovinách potřebných k chodu firem a institucí.
V roce 2006 se nakladatelství přestěhovalo z Opavy do Oder. Změna sídla společnosti přinesla i nové podmínky v podnikání a přidala nový obor, ubytování v cestovním ruchu. Takže, vedle starostí o nové knihy a učebnice chystáme první ubytovací kapacity.
[2016: http://vmb.cz/]


Počet knih nakladatele: 1 / Počet vydání nakladatele: 1
d m r Název Autor/Autoři díla
??1997Královští hadiJobánek, Jiří20%1


WebArchiv - archiv českého webu