kniha » Ilustrovaná žena a jiné povídky
chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 16
hodnotilo: 12
78%
Ilustrovaná žena a jiné povídky

Ray Bradbury

Ilustrovaná žena a jiné povídky

Tento svazek obsahuje díla vydaná samostatně: Ilustrovaná žena

Kategorie: horor - fantasy - sci-fi - povídková sbírka

vydání: Baronet (web) 2009


Komentáře:
Phoenix  | **** 15.10.2011 18:39

Sbírku povídek je vždy těžké ohodnotit. Většinou se v ní nachází spousta nesourodých příběhů, které mají více či méně společného. To platí i o Ilustrované ženě. Je tu mnoho vynikajících povídek, spousta průměrných a nějaké ty, co mi moc nesedly. Přestože Bradburyho styl psaní je vždycky velice specifický, dá se v jeho povídkách zachytit spousta informací o různých kulturách, které tvoří cykly povídek. Nejvíce negativně hodnotím povídky na téma „podivíni“, která už názvem napovídá, že se bude jednat o prapodivné existence. Pro mě byly až příliš vzdáleni lidem, čímž jsem měla problém se do nich pořádně ponořit a dokázat se vžít do atmosféry, kterou autor (ostatně jako vždy) do detailu vylíčil. Povídky, které mě nejvíce oslovily: Hymnoví sprinteři, Báječný zmrzlinový oblek, Životní dílo Juana Díaze, Odvoz odpadků, Příběh lásky, McGillaheeovic škvrně a Ilustrovaná žena.

Methat  | *** 13.09.2018 21:38

Úprimne povedané, čakal som od tejto poviedkovej zbierky viac. Bradburyho Kaleidoskop ma nažhavil aj na Ilustrovanú ženu a myslel som si, že aj v tejto knihe ma budú poviedky baviť. Omyl. Väčšina bola nudná a pohybovala sa medzi priemerom. Ale tie dobré mali výbornú myšlienku. Zamrzelo takisto, že vo väčšine nie sú fantastické prvky a poznať z nich, že píše z vlastných skúseností.

Najviac ma zaujali poviedky: Báječný zmrzlinový oblek, A skála zvolala, Nejlepší z možných světú, Příběh lásky, Žebrák na mostě, Plukovník a telefon a Ilustrovaná žena.



WebArchiv - archiv českého webu