kniha » Stínoví lovci
chce si přečíst 1 | má v knihovně 13
hodnotilo: 12
80%
Stínoví lovci

Christie Golden

Stínoví lovci

série: StarCraft - Sága Temných templářů
díl v sérii: 2

Kategorie: sci-fi - podle videohry

originální název: Shadow Hunters
originál vyšel: 2007

vydání: Fantom Print (web) 2011

odkazy: 1x [ukázka]


Komentáře:
Svarec  | ***** 07.12.2011 18:58

Už Prvorození se četli skvěle. Natož pak Stínoví lovci, v nichž je snad všechno ještě lepší! Méně flashbacků, méně vaty, více akce. Navíc Christie Golden potvrdila, že postavy jsou její silnou stránkou – tady je to navíc vidět o to víc, že od knihy podle PC hry by propracované charaktery čekal málokdo. Zatím se tahle trilogie vyvíjí skvěle, tak doufám, že třetí díl bude pokračovat v kvalitativním růstu. Byla by škoda, kdyby to Christie nějak zazdila, protože dosavadní dva díly patří mezi nejlepší knihy podle PC hry, co jsem zatím četl (a nebylo jich málo)…

Speedemon  | ***1/2 18.06.2013 19:24

Stále je to hodně povedené, jen mi to místy přišlo trochu nudné. Na můj vkus, se postavy zdržely na Aiuru až příliš dlouho a finální souboj byl takový nemastný neslaný. Jinak je kniha mnohem akčnější a flashbacky zajímavější. Jake, Zamara a Rosemary knih opravdu táhnou, správně se doplňují a jsou sympatické. Autorka je zručná spisovatelka a nebojím se, že by zakončení trilogie nějak ustřelilo. Musím souhlasit s Cookerem, že tyto knihy jsou zatím nezdařilejšími příběhy podle PC hry.

Cadak  | ***1/2 26.03.2015 11:21

Druhý díl na mě zapůsobil úplně jinak, než díl předchozí. Najednou jsem už byl lépe seznámen s protoskou rasou a hlavními postavami. A co by bylo lepšího než se podívat na samotný Aiur, kde padl Tassadar?

Jako v předchozím díle, i zde se objevují dvě hlavní linie – linie naších tří hrdinů a dále historických vzpomínek Zamary/Jakea. V tomto případě bych řekl, že ta první linie byla slabší. Bylo tam dost zajímavých a pěkných faktů, dějů, či zvratů. Ale táhlo se hůře než sopel,bylo to pomalé a místy až nudné.

Tento fakt ale nemohu říci k linii flashbacků, které v historii poskočili dále a nabídli další mnohem zajímavější části, protoské historie.

Z mého pohledu se jedná o slabší díl, který je však stále velice čtivý

75%



WebArchiv - archiv českého webu