kniha » Doktor Proktor a prdicí prášek
má v knihovně 4
hodnotilo: 6
58%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Doktor Proktor a prdicí prášek Více vydání = více obálek.

Jo Nesbø

Doktor Proktor a prdicí prášek

Kniha vyšla i pod názvem:
Prdiprášok doktora Proktora
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Doktor Proktor
díl v sérii: 1

Kategorie: sci-fi - pro děti a mládež

originální název: Doktor Proktors prompepulver
originál vyšel: 2007

vydání: Slovart (CZ), Iron Libri (web) 2011; Jota (web) 2012; Jota (web) 2015; Kniha Zlín (web) 2020

odkazy: 1x [film], 1x [recenze]


Komentáře:
trudoš  | **** 01.01.2016 03:02

Jak je u spisovatelských hvězd zvykem, dřív nebo později usoudí, že přišel čas odpočinout si od literatury pro dospělé a vyprávět tentokrát něco dětem. Možná aby vypustily trochu páry a přebytek testosteronu, kdo ví.
Ztřeštěné dobrodružství holčičky Lízy, klučiny Bulíka (jenž je menší než si myslíte, ale opovažte se dělat si z něj legraci) a jejich souseda, „skorourčitěší­leného“ doktora, začíná pár dní před norským státním svátkem vynálezem speciálního prdícího prášku, jehož vlastnosti jsou více než působivé. Už jen vymyslet, jak celý projekt zpeněžit. Ovšem zlotřilá rodinka, obří hladová anakonda, ukradený patent a Cela smrti tenhle jednoduchý plán dost zkomplikují.
Doktor Proktor a prdicí prášek sice není knihou, která by uvedla do extáze, ale ani neotráví. Jo Nesbø má příběh dobře propracovaný, a přestože je trochu předvídatelný, skončí rychleji, než se člověk stačí začít nudit. Pobaví, rozesměje i okouzlí imaginací, za niž by se ani Roald Dahl nemusel stydět. A to se počítá.

cagekh  | brak 24.05.2018 21:46

Před tím, než jsem audioknihu pustil dětem, chvíli jsem poslouchal a během prvních deseti minut nenašel nic závadného. Cestou k babičce jsme si poslechli 40 minut. Následně vzali prarodiče kluky (5 a 7 let) ven a vrátili se celí nešťastní, bo kluci předváděli zvuky, jak děda prdí a jak se mu u toho nadouvají kalhoty. CD jsem okamžitě vyhodil a doufám, že si na něj děti nevzpomenou. Pokud jste tak nad věcí, že by Vám to nevadilo, hodně štěstí. Příběh průměrný, fekální humor mě nebere a vtipy přiměřeně pokleslé. Jsem rád, že se nikdy nedozvím, jak a kam dopadl první prdonaut.



WebArchiv - archiv českého webu