kniha » Nejsem sériový vrah
chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 5
hodnotilo: 8
76%
Nejsem sériový vrah

Dan Wells

Nejsem sériový vrah

série: John Cleaver
díl v sérii: 1

Kategorie: sci-fi - pro děti a mládež

originální název: I Am Not a Serial Killer
originál vyšel: 03/2010

vydání: BB art (web) 2012

odkazy: 2x [recenze]


Komentáře:
Burbuja  | *** 31.10.2013 14:35

Asi jsem od téhle knihy čekal víc, než se mi dostalo. Nejspíš by šlo označit Johna Cleavera za Dextera pro náctileté, obě postavy se ale v lecčems liší. Mně je Dexter rozhodně sympatičtější, tenhle klučina z pohřebního ústavu mně moc k srdci nepřirostl. Nechci ale nikoho odrazovat, teenageři si můžou k mému hodnocení klidně jednu hvězdičku přidat.

trudoš  | ****1/2 01.01.2016 03:31

Kdo by to byl řekl, že literatura pro mládež může být až takhle zvrácená? Tohle není nic pro konzervativce, věřte mi. Jaroslav Foglar i Enid Blytonová by asi znechuceně plakali, dostat se jim titul Nejsem sériový vrah do rukou.
Kladem příběhu pro mě bylo zejména autentické vykreslení Johna Cleavera, který je doslova ztělesněním rozporuplné postavy. Trochu připomíná Dextera Morgana, jen zdaleka není tak vtipný, i když autor drží text v nadlehčené rovině. A podobně jako u Darrena Shana i zde se vám hrdina rychle zažere pod kůži, přestože s ním vlastně nemáte nic společného. Věcný styl vyprávění, které se nebojí morbidity, ale ani pubertálních problémů, mě bavil kupodivu od prvních stran a tempo udržel až po ty poslední.
I když Dan Wells v úvodu přísahá, že kniha rozhodně není autobiografická, nevěřil bych mu ani slovo. Vykreslit až takhle uvěřitelně duši patnáctiletého sociopata (s náběhem na sériového vraha), to není jen tak. Na kafe bych s ním tedy rozhodně nešel.

Jimm.ik  | **1/2 20.02.2018 21:30

Čekal jsem asi něco víc. Nadpřirozený prvek pro mě byl navíc, psychologie hlavní postavy je dost nedotažená. Vývoj postavy by fungoval asi jen v představě autora a i tam to dost pokulhává. Každopádně je to čtivá knížka, dobrá na relaxační četbu. Číst to jako teenager tak hodnotím daleko výše.



WebArchiv - archiv českého webu