kniha » Cinder
chce si přečíst 1 | má v knihovně 10
hodnotilo: 13
74%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Fantasya.cz
Cinder Více vydání = více obálek.

Marissa Meyer

Cinder

série: Měsíční kroniky
díl v sérii: 1

Kategorie: sci-fi - pro děti a mládež

originální název: Cinder ˙
originál vyšel: 01/2012

vydání: Egmont (web) 2012; Aktuell (web) 2020

odkazy: 3x [recenze]


Komentáře:
Lokina  | ***** 26.06.2018 20:14

I když jsem asi už dávno jiná věková kategorie, musím přiznat, že Cinder mi přirostla k srdci. A proto mě i mrzí, že jsem se k sérii dostala až teď, ale aspoň mám celý příběh před sebou a mohu si to užít :-) Od první stránky mě příběh zaujal a já s potěšením otevírala knihu, abych se dozvěděla, jak to celé dopadne. Příběh je svižný, napínavý a čte se opravdu lehce. Myslela jsem si, že zkombinovat pohádkovou postavu a přenést ji do scifi adult žánru, bude nepředstavitelné, ale Marissa Meyer pojala příběh velmi zajímavě a za mě se jí to povedlo. V příběhu bylo pár momentů, které byly předvídatelné, celkový dojem z knihy to však nezkazí. Cinder byla sympatická, statečná a tvrdohlavá hrdinka a těším se na její cestu v dalších dílech.

Clarice  | * 21.06.2020 23:13

Sešmoulit dohromady Smrtící epidemii, Blade runnera, A.I., Popelku a špetku mangy, rozhodně nebyl dobrý nápad. Asi tak. Navíc nejsem cílovka, ale to by při čtení teoreticky nemělo vadit. Vysvětlení tedy vidím v tom, že příběh obsahuje víc nelogičností, než kolik fanoušek fantastiky snese. Proto běžná, fantastikou nepolíbená veřejnost, považuje tuhle literaturu za „blbou,“ protože si myslí, že všechna podobná tvorba vypadá právě takhle naivně.

Náctiletým holkám se to líbit bude. A také spíš fanouškům fantasy, než sci-fi. A také těm, kteří nemají moc načteno a budou proto obsažené myšlenky považovat za těžce originální.

Audio načteno pěkně, včetně doprovodných efektů, to ano – jediný důvod, proč jsem to doposlechla.



WebArchiv - archiv českého webu