kniha » Tanec s draky 2
chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 42
hodnotilo: 99
88%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Tanec s draky 2 Více vydání = více obálek.

George R. R. Martin

Tanec s draky 2

Kniha vyšla i pod názvem:
Tanec s drakmi 2: Po hostine
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Píseň ledu a ohně
díl v sérii: 5
kniha patří do světa: Svět ledu a ohně

Tato kniha je částí i jiných knih: Tanec s draky

Kategorie: fantasy

originální název: A Dance with Dragons

vydání: Talpress (web) 2012; Tatran (web) 2016


Komentáře:
rock.chick  | ****1/2 16.06.2012 20:02

Po dlouhém čekání jsme se dočkali, ovšem o druhou Bouři mečů se v žádném případě nejedná. Kniha opět pokračuje v trendu rozšiřování příběhu a především v Meerenu byla pro mě situace díky přehršli zmatených jmén a žoldáckým skupinám značně zmatená. Největší zklamání představuje nedostatek Martinových proslulých zvratů – napočítala jsem tři zásadnější, ostatní události se daly předvídat a díky nim se konečně příběh se posunul dál (především linky Brana, Aryi, Deanerys). Příběhy jednotlivých postav se začaly pěkně prolínat, ale je škoda, že z Tance draků vymizela moje oblíbená Sansa a Malíček a také že některým postavám byla věnován jen minimální prostor (Jamie, Viktarion), který lze jen těžko označit za nějakou příběhovou linku v této knize. Za nejpovedenější považuji Theona a Aryu. Kniha je již tradičně velmi čtivá a zajímavě vyprávěná.

LuciusWlk  | ***** 02.10.2012 08:54

Druhá část je o něco lepší, děj se srovnal a postoupil, byť nepatrně, přesto možná celkem zásadně. Přiznám se, že mi trochu začíná vadit rozsáhlost postav a děje. Především odstraňování postav, které od začátku táhnou celou sérii a protlačování do popředí celkem nezáživné postavy v ještě hojnějším počtu. Ale nesuďme den před večerem.

Adhara  | nehodnoceno 19.01.2023 12:34

Nad hviezdičkovým hodnotením váham. Ono je to chvíľami dobré, veľmi dobré. Veľké zvraty, napätie, ukončenie v najnapínavejších bodoch, ktoré veštia smrť hlavných postáv. Ale bohužiaľ na úkor posúvania osudov hlavných a mnou obľúbených či aspoň pozornosti hodných postáv je tam priveľa príbehov nových hrdinov, ktorých som si až tak neobľúbila a ktorí ma úprimne nezaujímajú. Nech sa za mňa autor nehnevá, že som si najprv nalistovala osudy tých dôležitých, lebo prehrýzať sa hlušinou, keď čitateľ netrpezlivo čaká na to významné – sorry, ale toto po mne nemôže chcieť. Ono ani tá „hlušina“ by sama osebe nebola zlá, klobúk dolu pred detailnosťou a surovou realistickosťou autora. No v porovnaní so zvedavosťou na hrdinov, ktorých poznáme od začiatku série, skrátka neobstojí. Dočkali sme sa aj niekoľkých veľkých zvratov, ale kým sme stihli zistiť, čo sa z nich vyvrbí. kniha surovo skončila. Skončila asi najnapínavejšie zo všetkých, ale pokračovanie stále nikde! Zostáva mi len pridať sa k tým, ktorí prechovávajú z roka na rok čoraz slabšiu nádej, že autor dopíše ďalší diel. Alebo aspoň vyzradí, ako to malo dopadnúť. Dúfam, že v mnohom inak, ako v seriáli, ktorý, mimochodom, neznášam.



WebArchiv - archiv českého webu