kniha » Ostrý dráp
chce mít v knihovně 6 | má v knihovně 16
hodnotilo: 22
72%
Ostrý dráp

John Ringo
Travis S. Taylor

Ostrý dráp

série: Zrcadlo
díl v sérii: 4

Kategorie: sci-fi - military

originální název: Claws That Catch
originál vyšel: 11/2008

vydání: Brokilon (web) 2013

odkazy: 2x [recenze]


Komentáře:
Vlask  | **** 11.08.2013 19:01

Stejně dobré/špatné jak minulý díl. Takže úvodní třetina opět zaplněna nudným náhledem do armádního života (tentokrát převážně zaměřeno na armádní manželky) a akce se pořádně rozjede až ve vesmíru. Opět nechybí slušná vesmírná bitva, ale téměř násilně nastrčená anime vložka by mi tam vůbec nechyběla.

Svarec  | **** 23.08.2013 22:38

Bavilo mě to víc než trochu „suchý“ třetí díl. Ostrý dráp je méně akční, ale více humorný a to mi popravdě celkem vyhovovalo, protože ta akce mi v téhle sérii připadá často trochu na jedno brdo. Nicméně na konci se taky dočkáme nějaké té vesmírné bitvy. Dal bych čtyři a půl hvězdy, bohužel půlhvězdu strhávám za nezvykle otevřený konec. Předchozí knihy byly do velké míry samostatné celky, tahle v podstatě taky, ale ten závěr mi prostě přijde takový hodně na rychlo, spousta věcí zůstává nevyřčena. Skončí bitva a skončí i kniha… Slušelo by tomu tak deset stránek závěrečného „kecání“ navíc :) Nové díly bůhví kdy vzniknou a jestli vůbec budou přeloženy do češtiny, takže absence pořádného konce mě mrzí.

epco55  | ***1/2 10.02.2014 09:57

Seria Zrcadlo mala v mojich očia stúpajúcu tendenciu, to sa ale touto časťou mení. Nie če by došlo k nejakému brutálnemu prepadu kvality. Kniha sa stále číta veľmi dobre, dej ak sa práve nepojednáva o armádnej štruktúre či vojenských manželkách vcelku odsýpa, ale… Ide o to že Ringo už minimálne jednu podobnú sériu má ( Čelo bouře )a aj napriek veľkej snahe ich odlíšiť mu pod rukami vyskakuje stále veľké množstvo podobných scén, motivácií, postáv. A tak inovuje, pridáva a snaží sa. Postaviť však vyše 400 stránkovú knihu na vtipe s anime a tom že hudba môže byť použitá ako zbraň je málo. Okrem týchto dvoch nápadov sa v podstate len recykluje a vypĺňam k žiadnemu posunu ohľadom hlavného deja nedochádza.



WebArchiv - archiv českého webu