kniha » Jed
chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 20
hodnotilo: 17
62%
Jed

Andrzej Pilipiuk

Jed

série: Jakub Vandrovec
díl v sérii: 7

Kategorie: fantasy - povídková sbírka - humorná

originální název: Trucizna
originál vyšel: 2012

vydání: Laser-books (web) 2014

odkazy: 4x [recenze]


Komentáře:
Polinius  | *** 01.03.2014 22:14

Jedná se o už sedmý díl série, takže prvotní okouzlení hrdinou vyprchalo. Jakuba už známe, tak víme co od něj očekávat. Některé historky jsou dobré, některé lepší a dvě až čtyři jsou výborné. Možná že kdybych to četl pod vlivem alkoholu, že by to byl bohatší čtenářský prožitek.

Mrowka  | *** 02.03.2014 23:19

Patřím mezi ty úchyláky, co když jednou začnou sbírat nějakou sérii, tak ji musí mít komplet, ale Vandrovec už je prostě vyčpělý. Pořád je to ono, ale asi už jsem unavený těmi samými vtipy, těmi samými zápletkami :-( Což neznamená, že případný další díl si zase nekoupím a nepřečtu :-)

Strýček Biolit  | **1/2 03.08.2014 17:29

Zatím poslední Vandrovcova kniha je naprostý průměr – pár povídek je sice dobrých, člověk se párkrát zasměje, ale to je tak vše (byť některé nápady nejsou k zahození). V rámci zachování buranské cti by měl autor s Vandrovcem už přestat, neboť další díly mu evidentně jen a jen škodí.

Gaarq  | ** 21.08.2014 20:50

povídky o jakubu vandrovcovi ve sbírce jed jsou vyvětralé pivo, které vypadá jako pivo jen od pohledu, ale kdo ochutná, zkřiví pysk a vypluje ho. jaká škoda. pilipiuk by už měl poslat vandrovce na věčný odpočinek, protože tahle kaše je nastavovaná jen potoční vodou a žrat se skoro nedá. jedna jediná dobrá povídka je skutečně bíííída. tož, i kdyby ještě nějaký vandrovec vyšel (a že se mi pořád líbí třeba ilustrace jak na obálce, tak i uvnitř), asi ho už nechám na pultě a nebudu si kazit vzpomínky na vtipného staromajdanského fiškuse jakuba vandrovce a jeho kumpány a protivníky.



WebArchiv - archiv českého webu