kniha » Šepot podzemí
chce si přečíst 1 | má v knihovně 19
hodnotilo: 25
80%
Šepot podzemí Více vydání = více obálek.

Ben Aaronovitch

Šepot podzemí

Kniha vyšla i pod názvem:
Šepot v podzemí
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Řeky Londýna
díl v sérii: 3

Tato kniha je částí i jiných knih: Řeky Londýna - BOX

Kategorie: fantasy - urban fantasy - detektivní

originální název: Whispers Under Ground
originál vyšel: 2012

vydání: Argo (web) 2016; Slovart (SK) 2023

odkazy: 4x [recenze], 1x [ukázka], 1x [info]


Komentáře:
snop  | ***1/2 22.11.2016 01:21

Rozhodně je fajn, že jsme se zase přiklonili k detektivce. Jen ten konec je takový dost uspěchaný a nepříliš uspokojivý (kdyby jej nebylo, dal bych 80 %).

trudoš  | ***1/2 07.01.2017 23:52

I když Ben Aaronovitch tentokrát zvolil cestu skutečné detektivky, nějak pozapomněl, že v jednoduchosti sice může být síla, ale nic se nedá natahovat do nekonečna. O to víc, že ke vší té vatě uvnitř není moc důvod, nepočítáme-li fakt, že kniha by po všech škrtech byla bezmála poloviční. Na druhou stranu si cením toho, že vývoj událostí je pro jednou přehledný a přeskoky k rozehrané zápletce s Mužem bez tváře neruší. Ovšem turistické exkurze po londýnských končinách už začínají být trochu nudné a hlavně jsou dost okatě na úkor děje.
Jinak zaběhnutá klasika. Peter Grant už působí dojmem opravdového detektiva a tým čarodějů ve službách Metropolitní policie se formuje funkčním směrem. Osobně nejvíc oceňuji autorovy zábavné postřehy ze života četníků, které dle všeho vycházejí z reálných zážitků, třebas ne konkrétně jeho vlastních. Pravdou je, že suchý anglický humor drží vyprávění stále nad hladinou lepšího průměru, ale zároveň se stává tím jediným důvodem, proč mě řada vlastně ještě baví.

Clarice  | **** 21.06.2020 23:22

Už to nemá ten šmrnc prvních dílů (místy hrozně ukecané), přesto si ale příběh drží vysokou laťku. Určitě zkusím další knihy autora, protože se mi jeho svět Londýna líbí.



WebArchiv - archiv českého webu