kniha » Ve stínu bohů
má v knihovně 2
hodnotilo: 4
70%
Ve stínu bohů

Rachel Dunne

Ve stínu bohů

série: Spoutaní bohové
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy

originální název: In the Shadow of the Gods
originál vyšel: 2016

vydání: Talpress (web) 2017

odkazy: 2x [recenze]


Komentáře:
snop  | ***1/2 25.08.2017 22:46

Pomalejší, ale lepší než jsem čekal. Vlastně takový začátek, ustavení Společenstva a uvedení do děje. Trochu problematický svět i hrdinové, zejména Joros není se svými záchvaty vzteku příliš přesvědčivý. Ale dá se to.

trudoš  | *** 24.11.2018 17:57

Být rodičem není lehké, o to spíš, když jste bohové a vaše ratolesti anarchií posedlá dvojčata, která tak dlouho provokovala, až trpělivost došla. Proto byla roztrhána na kusy a svržena z nebes. Legenda však praví, že jednou přijde čas, kdy budou jejich těla opět složena, a rovnost mezi všemi lidmi nastane. To je alespoň ten lepší výklad. Jakmile totiž dojde na proroctví, není jisté vůbec nic…
Po výpravné stránce představuje Rachel Dunneová skutečnou žeň dobrodružství, kdy se charaktery postav brousí až na kost. Různé linie se pomaličku protkávají a s postupným odhalováním kulis čtenář začíná chápat, že bílá možná není tak úplně bílá. Problém ale spočívá v detailu, že si autorka ukousla až příliš velké sousto. Místo přímočarého vyprávění o záchraně světa se pustila do rozsáhlé ságy, takže první svazek série Spoutaní bohové je z převážné většiny tvořen seznamováním se s hrdiny. Nezbývá než doufat, že další díl přinese už konkrétní dějový rozjezd, který příběh posune do očekávané epiky.



WebArchiv - archiv českého webu