kniha » Hnízdo na Zemi
chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 4 | má v knihovně 21
hodnotilo: 24
76%
Hnízdo na Zemi

Steve Perry

Hnízdo na Zemi

série: Vetřelci
díl v sérii: 1

Tato kniha je částí i jiných knih: Vetřelci - Komplet 1

Kategorie: sci-fi

originální název: Earth Hive

vydání: Perseus 1998

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
firen  | ***** 30.11.2007 18:47

Začátek série je zajímavě pojat. Wilks bývalý voják jde zachránit svoji chraněnku Billi z moci psychyatrů a pak utečnou na sebevražednou misi na planetu vetřelců. Mezitím zemi ovládnou vetřelci a naši hrdinové se setkají s mimozemskou rasou zvanou Pilot, jenž je sběratelem různých životních forem

trudoš  | **** 29.07.2020 23:09

Psal se rok 1979. Saddám Husajn se stal prezidentem, sovětská vojska pronikla do Afghánistánu a Ridley Scott natočil Vetřelce. Která z těchto událostí má pro dějiny smysl je zřejmé, i vzhledem k tomu, že Husajn je už passé a v Afghánistánu rozkopává bábovičky někdo úplně jiný. Holt ne nadarmo se říká, že pero je mocnější meče, tím spíš, když s tím perem ovládáte kameru. A poté co se k projektu připojili velikáni jako James Cameron a David Fincher, logicky to směřuje ke zrodu kultu, jemuž se výborně daří dodnes.
Knižní řadu Vetřelci nakopl v roce 1992 spisovatel Steve Perry románovou adaptací komiksu Marka Verheidena. Oba tvůrci se přitom rozhodli neexperimentovat, pročež vyprávění postavili na kombinaci akce a hororu. Krátké kapitoly, strohá stylistika a svérázný armádní humor dělají ze čtení perfektní odpočinkový relax, což ještě umocňuje apokalyptické vyznění celého příběhu. A vůbec přitom nevadí, že se Hnízdo na Zemi vydalo úplně jinou cestou než o pár let později filmové univerzum.



WebArchiv - archiv českého webu