kniha » Hon na vetřelce
chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 13
hodnotilo: 12
41%
Hon na vetřelce

Robert Sheckley

Hon na vetřelce

série: Vetřelci
díl v sérii: 5

Tato kniha je částí i jiných knih: Vetřelci - Komplet 2

Kategorie: sci-fi

originální název: Alien Harvest
originál vyšel: 09/1995

vydání: Perseus 2004


Komentáře:
cvok  | * 16.07.2006 15:09

Hon na vetřelce tato kniha je pro mě zklamáním, velmi velkým zklamáním sice začátek vypadal slibně, ale s postupem se děj stává absurdní a poměrně nelogický, se spoustou tak ohromně do oči bijících hrubek že i když je příběh docela zajímavý jeho zpracování je absolutně mizerné, dobrý příklad je na straně 302 kdy Gill těsně před opuštěním hnízda odhodil prázdnou plazmovou pušku, ale na straně 303 sotva co vypadl na povrch už z vaku tahá zásobník a nabíjí onu prázdnou zbraň a vesele si střílí dál………. no Stone tomu dal 5* já zbožňuji vetřelce tak sem si říkal, jako fanoušek bych tuhle sérii mněl vlastnit dvě kila není zas tak moc a ještě těch 5*, slintajíc sem navštívil první knihkupectví co sem potkal a k mému překvapení vetřelce měli což bylo potěšující, bo už sem se viděl jak obíhám obchody a sháním a sháním no byl bych radši kdyby je neměli, tato kniha jen těží z úspěchu Fosterovy klasiky, ale jinak sní nemá vůbec nic společného jo není nad komerční slátaniny co z nás tahají peníze no Stonemu se to líbílo, pro mě jen slabší průměr, který doporučuji jen na vlastní nebezpečí.

shpina  | brak 09.01.2007 09:02

Koupil jsem v levných knihách za 29,– a i tak lituju. Akce jak šafránu. Hororové prvky věškeré žádné. Navíc první vetřelec je asi na straně 170 (plus mínus). Děj nula, navíc kromě (ne extra zajímavých) dvou hlavních hrdinů už tam nejsou žádné charaktery. Fakt propadáck

firen  | *** 30.11.2007 19:08

Jak toto popsat. Dle mého názoru měli skončit třetím dílem. Tato kniha těží z už mnohokrát ohraného nápaduno nic moc.

trudoš  | ** 23.02.2022 13:33

Výrazně slabší než už tak průměrná Genocida, a to především pro nezajímavé postavy, motivy jak z přitroublého komiksu a neustále se převalující nejednoznačnou zápletkou, kdy v podstatě netušíte, o co se vlastně bude hrát – výprava pro mateřskou kašičku, vzpoura na vesmírné lodi či boj s vesmírnými piráty? Je tu pár dobrý nápadů a situací, celek však nepříliš dobře funguje a spíš je sledem událostí, směřujících odnikud nikam bez konkrétnějšího cíle, což ve finále podtrhne i samotný konec. Vliv Roberta Sheckleyho je pak znát především v motivu androidů a jejich přístupu k životu a emocím, ale při srovnání s moderními vizemi působí text trochu jak prehistorická sci-fi, protože prakticky každý robot má zničehonic emoce jen kvůli tomu, že pracuje s člověkem. Asi se začnu bát své ledničky a toustovače, jestli jim po ránu neuštědřuji citové kopance, když se k nim nechovám s dostatečnou úctou. Čtení alespoň hodně urychlují krátké kapitoly, které jinak nudnému vyprávění dodávají zdání dynamiky.



WebArchiv - archiv českého webu