povídka » Případ smrti a medu
hodnotilo: 22
76%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Neil Gaiman

Případ smrti a medu

Kategorie: fantaskní

originální název: The Case of Death and Honey
originál vyšel: 10/2011

Komentáře:
jirikk  | ****1/2 06.02.2013 09:05

Příjemné gaimanovské fantaskno, ovšem tentokrát bez nějakého většího napětí či překvapení. Sherlock Holmes v hlavní roli nemůže nepotěšit.

Gaarq  | *** 13.03.2013 10:54

skvěle napsaná nuda. povídka se veze na můj vkuse jen nevýrazně po hladině čínského životního nadhledu, kombinace obou dějových linií mi přijde násilná, i když základní myšlenka, která je spojuje je právě v číně, díky lidovému taoizmu, velmi živá. ale základní námět ne-čínské dějové linie je k uzoufání nezajímavý. to i ten čechura zpracoval včelí téma hlavního hrdiny druhé linie lépe.

louza  | ****1/2 08.06.2015 13:01

Pocta Sherlockovi a hned s případem, kdy je smrt hlavním podezřelým. Velmi pěkná stylizace povídky, dobrá premisa, postupné rozkrývání pointy podané z různých úhlů pohledu. Jedna z výrazných Gaimanových povídek, který dokázal, že pracovat s cizími zdroji prostě umí (se svými už je to trochu slabší).



WebArchiv - archiv českého webu