povídka » Světadárce
hodnotilo: 9
73%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

František Novotný

Světadárce

Kategorie: sci-fi - kolonizace vesmíru

Komentáře:
Gaarq  | *** 11.12.2017 07:57

povídka s jednoznačně zajímavým, byť nijak třeskutě originálním námětem. téma pozdvihování druhů mě vždycky zajímala, a i když se jí tu autor věnuje jen ve zkratce (to není výtka, to je konstatování), alespoň klade zajímavé otázky. nicméně je to příliš zkratkovité a výsledný útvar je takový nijaký, nemastný neslaný, chtělo by to nějakou silnou zápletku (bouře nestačí).

Lucc  | **** 06.06.2022 13:30

Bradbury vrhá dlouhý stín. V této povídce jej lze vytušit. Rozmáchlé, přesto komorní pojednání o vědci, který bilancuje, zda jeho výsadek života na exoplanetu bylo morální. Stejnou otázku asi řeší kdejaký přemýšlivý rodič. Nenabízí úplně jednoznačnou odpověď, ale myslím, že neprozradím nic zásadního, když řeknu, že život je víc než smrt. Na Zemi i v hlubokém vesmíru.



WebArchiv - archiv českého webu