povídka » Vynálezce
hodnotilo: 6
70%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Zdeněk Rosenbaum

Vynálezce

Komentáře:
Dilvermoon  | ***1/2 30.04.2012 14:53

Začalo to dobře, téměř opuštěná Země, kulisy prázdného zchátralého města bych bral, konec sice už trochu ohraný, nicméně to mezi tím nemělo špatný nápad, takže v pohodě.

Gaarq  | *** 13.05.2013 10:18

taková tuctová moralitka o lidstvu s humanistickým podtextem. tohle zrovna není můj šálek čaje. jsem zvědavý, jaká bude ta dvojnická povídka.

jasonix  | ***1/2 15.05.2021 17:43

Trošku krkolomný příběh jednoho zvláštního společenství a jednoho speciálního úkolu. Postavy, reprezentované Vynálezcem a jeho uctívači, jsou na jednu stranu kánonické, na druhou trochu klišé. Když se odhalí jejich identita, už se tam vlastně nic moc překvapivého nestane. Líbilo by se mi ukončit to někde kolem rozbalení „dárku“. Pak už mi to přišlo natahované. Atmosféru opuštěnosti a současně mýtu, zejména v první polovině povídky, ovšem Rosenbaum vystavěl zručně.



WebArchiv - archiv českého webu